Польща направить до України групу поліцейських для участі в консультативній місії Європейського Союзу. До складу групи буде входити до 10 офіцерів і співробітників поліції. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на уряд країни.

"Створення місії має на меті підтримку реформ громадянського сектору безпеки в Україні, в тому числі реформи правоохоронних органів. Завданням місії буде забезпечення підтримки, зокрема у плануванні та реалізації реформи сектора безпеки та реорганізації та реструктуризації служб безпеки ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, створення контингенту та участь польських співробітників і офіцерів поліції в рамках громадянської консультативної місії "відповідає польським державним інтересам і є пріоритетом, враховуючи політичний характер цієї ініціативи". Крім того, згідно з повідомленням, "враховуючи членство в Європейському Союзі та геополітичне розташування, участь Польщі у підтримці реформ в Україні є необхідним".

Читайте також: Вбивство поліцейськими фаната призвело до безладів у польському місті (відео)

Місія ЄС з реформування сектору безпеки (EUAM) розпочала свою роботу в Україні 1 грудня 2014. Мета місії - надавати підтримку і консультувати представників української сторони в питаннях реформ сектора безпеки на стратегічному рівні.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще