Місцевий мешканець Херсонської області Віталій Трибушний створив власний музей тоталітаризму. Місцевий житель впродовж 25-ти років збирав предмети, пов'язані з історією СРСР. Серед експонатів у музеї найбільше знаходиться портретів Леніна та радянської атрибутики.

Чоловік з 1987 року збирав предмети для майбутнього музею, купував їх самостійно, багато речей доводилося шукати довгий час, а деякі експонати йому дарували друзі, знаючи про його захоплення. Автор ідеї розповів про те, що радянська епоха проходить, а люди повинні пам'ятати про жахи тоталітарної системи, яка здійснювала репресії по відношенню до людей.

"Кожна картинка відображає якийсь ракурс нашої історії. Це зроблено для того, щоб люди позбулися ілюзій з приводу того, що було в минулому, а ті, хто жив в ту епоху зрозуміли, за якого режиму вони жили", - розповів Віталій Трибушний.

Читайте также: Мінкульт створить в Україні музей тоталітаризму

Чоловік побудував спеціальне приміщення в своїй садибі для музею, куди безкоштовно водить місцевих жителів та гостей міста на екскурсії. Кожна інсталяція в музеї супроводжується радянською символікою і цитатою Володимира Леніна. Відкриття музею відбулося 22 квітня 2015 року.

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще