Популярний український гурт "Океан Ельзи" презентував кліп на нову пісню "Не твоя війна". Автор композиції Святослав Вакарчук зазначив, що основна ідея пісні криється в самій назві, адже українцям протягом довгих поколінь нав'язували чужі думки, ідеї та війни. Музикант заявляє, що народу пора самому брати відповідальність за свої дії.

"Головна битва - всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже "твоя війна" - це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе. Не звинувачувати "десь і когось", а брати ситуацію в свої руки. Це - надскладно, і без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни ", - зазначає Вакарчук.

Читайте також: "Океан Ельзи" присвятив Нємцову пісню "Надія"

Гурт почав роботу над новою композицією ще в в жовтні 2014 року, а перша частина була створена буквально за 5 хвилин.

"Я написав приспів відразу. Сів за піаніно і все - більше не міняв ні слова: просто сів і почав грати. А далі я зрозумів, що емоційно виснажився, що не можу зараз нічого написати і потрібно просто чекати", - зізнався лідер групи.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Пісня була завершена в січні 2015 року. Після її появи було вирішено відразу зняти відео і представити разом. Режисером кліпу став британець Говард Грінхол, який раніше знімав "Обійми".