На Бердянській косі море вийшло з берегів і залило пішохідну доріжку на Середній косі, на ділянці між базою відпочинку "Sun Resort" і готелем "Бухта". У місті цілий тиждень бушує шторм, поривчастий вітер валить дерева.

Сформована комісія підрахувала, що на відновлювальні роботи на ближній та середній косі Азовського моря піде понад 2,5 млн.

"Справа в тому, що є велика ймовірність, що гроші, виділені на ремонтні роботи, розподілять не за призначенням, їх, як зазвичай, "розпиляють". Екологи не раз відзначали погіршення ситуації в акваторії Азовського моря. На відновлення виділялися кошти, але нічого не реставрувалося.Така ситуація зі штормом не перша, але нічого не змінюється і дамбу затоплює з року в рік. Мабуть, люстрація ще не дійшла в регіони", - повідомив "Знай" екс-працівник міської мерії Бердянська.

Читайте також:У Бердянську наркомани вкрали цуценя у пенсіонерки

Місцеві жителі вже переживають про зрив курортного сезону.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Курортний сезон і так на зриві через бойові дії в районі Маріуполя. Відпочиваючі дзвонять щотижня, у нас клієнти з Росії та Білорусі, половина відмовилися їхати до нас на море, бояться "хунти" і "бандерівців", а те, що сепаратисти під боком стріляють так нічого. Шторм і руйнування на косі погіршують ситуацію, тому що це місце одне з найбільш відвідуваних. Ближня і середня коса завжди користувалися популярністю, тому що влітку не потрібно їхати далеко, щоб покупатися у відкритому морі. Як тепер бути, не знаємо Добре, що ми живемо на дальній косі і нас це не торкнулося", - повідомила "Знай" місцева жителька Олена.

Нагадаємо, що ділянка Бердянської коси, яку затопило море, є однією з найбільш проблемних після того, як черговий шторм повністю зруйнував дамбу.