9 квітня в КМДА мало відбутися засідання ініціативної групи щодо створення Громадської ради при Київській адміністрації. Порядок формування складу ради вирішили обговорити максимально прозоро. У приміщенні КМДА зібралися представники 270 громадських організацій столиці, але діалогу не вийшло. Між учасниками відбулася штовханина, котра переросла у бійку. Через заворушення довелося викликати міліцію.

Активіст Руслан Петрушин розповів, через що виник конфлікт.

"Уся справа в організаторах. Для 264 учасників просто не вистачило місць у залі. Куратор проекту виявився дуже непевним. А найсмішнішим було те, що нам запропонували голосувати жовтенькими папірцями замість офіційних бюлетенів. Все це викликало обурення представників громадськості та перенесення зборів на 16 квітня", - каже Петрушин.

Заявки на участь подали понад 10 % незареєстрованих організацій, хоча урядова постанова № 996 у таких випадках прописує вимогу легалізації. Зокрема, "Українське Піратське Співтовариство", громадський рух "Київські парки", "Коаліція учасників Помаранчевої революції", організації "Галагани 1", "Застава Караваєві Дачі" та інші.

"Це трапилося тому, що на стадії прийому заяв не перевіряли статус суб'єктів", - розповів Петрушин.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Активісти Центру громадського сприяння та правозахисту виявили, що певні особи зареєстрували в Раді одразу декілька організацій. За словами Петрушина, рекордом було 7 організацій, керівником яких є 1 людина.

16 квітня активісти зберуться знову.