Сьогодні у Харкові під час маршу гідності на честь "Героїв Небесної сотні" стався вибух. Двоє людей загинуло, ще вісім – поранені.

Вибух пролунав о 13.20 в на Московському проспекті в районі станції метро "Маршала Жукова". За даними харківської міліції, двоє загинули на місці. Також, за попередніми даними постраждало 11 осіб, серед них п'ятеро міліціонерів.

Відомо, що загинув відомий у місті активіст Євромайдану 52-річний Ігор Толмачов, він був ученим фізиком. Другий загиблий – міліціонер, заступник начальника Первомайського райвідділку міліції.

"Потерпілі доставлені до медичних закладів міста, їм надається необхідна лікарська допомога. За попередніми висновками спеціалістів, вибухівку було закладено заздалегідь", - кажуть в пес-службі харківської міліції.

Очевидці додають, що вибухівку заклали в одному з сніжних заметів, повз який йшли учасники ходи. Саморобний пристрій було начинено дрібними металевими уламками, аби постраждало якомога більше людей. Також, за словами учасників ходи, на місці теракту миттєво з'явилися журналісти "Лайфньюз".

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що СБУ затримала причетних до теракту. "Служба безпеки України затримала осіб, які можуть бути причетними до підготовки та скоєння злочинів терористичної спрямованості у Харкові, в т.ч. вибуху, в результаті якого загинуло 2 і поранено 8 громадян", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Прокуратура Харківської області вже розпочала кримінальне провадження за статтею "терористичний акт". Там заявляють про трьох загиблих.

Уівага! У відео присутня ненормативна лексика