Учора бойовики обстріляли позиції українських військових 19 разів, що є найменшою активністю у зоні бойових дій за останній місяць. Експерти пояснюють це значними втратами живої сили та боєприпасів і техніки противника.

Бойовики продовжують перегрупування військ та не припиняють спроб захопити нові рубежі вздовж лінії фронту.

"Інтенсивність обстрілів на Дебальцевському напрямку зменшилася, проте ворог вночі трічі обстріляв його. На Маріупольскому напрямку було знищено 60 терористів та 20 одиниць бойової техніки.Також - 7 складів бойоприпасів", - повідомив зранку 6 лютого речник штабу АТО у Краматорську Анатолій Стельмах.

За добу позиції українських військових обстріляли 19 разів, один боєць загинув, ще 25 поранено. За даними розвідки, з 4 по 5 лютого сили АТО знищили 60 терористів, 4 танки, 2 самохідні артилерійські установки. В районі населеного пункту Брянка наші війська підірвали 7 складів з боєприпасами ворога. Група Інформаційний спротив повідомила про доставку близько 80 трупів бойовиків у Красний Луч, переважна більшість з яких – громадяни Російської Федерації. Аналітик MPP Consulting Павло Мельник вважає, що у бойовиків практично закінчилися бойоприпаси та достатня кількість солдат. "Невдала атака на Дебальцеве нанесла бойовикам великих втрат, воювати наразі там практично нема кому і немає чим. Не думаю, що затишшя якось пов'язано із переговорами, які активізувалися протягом цього тижня, оскільки, як показує практика ніякого зв'язку між людьми у окопах та генералами на конференціях нема", - сказав Мельник.

На його думку, Росія може заморозити конфлікт до кінця 2015 року.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Напівактивна фаза буде продовжуватися, доки Росія знов не посилить їх технікою та боєприпасами, які не виробляють на території самопроголошених республік. Але саме те, що Росія різко сповільнила постачання зброї туд, може свідчити і про певні наслідки економічної ситуації в самій федераціїї", - зазначив Мельник.

Дані групи "Інормаційний спротив" свідчать про те, що бойовики продовжують перегрупування військ. "У районі.Краснодону зафіксована колона з 20 одиниць бронетехніки, в тому числі 6 танків, які відправилася в район Алчевська. Північніше Луганська зафіксоване перекидання протитанкової батареї. У район Докучаєвська і Оленівки також прибуло посилення:6 ББМ і 2 мінометних підрозділи", - ідеться у зведенні від 6 лютого.

В районі Щастя декілька мобільних груп терористів намагалися під прикриттям мінометного вогню форсувати річку Сіверський Донець. У всіх випадках групи противника були зупинені і відкинуті на вихідні рубежі силами української артилерії.

"Путін пішов на переговори тільки тому, що наша армія навчилася оборонятися, а наші солдати б'ють ворога навіть у найважчих і тактично невигідних умовах. На мир Путін піде, коли ми навчимося наступати, а битися в тактично невигідних умовах доведеться саме російським солдатам", - вважає головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.