Новим губернатором Донеччини стане голова антикорупційного управління Генпрокуратури Павло Жебрівський. Сьогодні, під час свого візиту в Мелітополь Порошенко може представити його офіційно.

Першими про призначення Жебрівського губернатором Донецької області повідомило Hromadske.TV із посиланням на джерело в Адміністрації президента. Офіційна інформація досі відсутня.

Голова прес-службі Генпрокуратури Альона Яхно підтвердила, що Жебрівський пішов з посади.

"Все точно. Жебрівький переводиться. Вчора ввечері попрощався з колективом", - написала вона вчора ввечері в Фейсбуці.

Читайте також: Кабмін вніс подання на звільнення Кіхтенка

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що напередодні Кабмін одноголосно направив президентові подання на звільнення попереднього голови області Олександра Кіхтенка. За офіційною версією, він не впорався із будівництвом захисних споруд в регіоні, та має нарікання щодо вирішення інших важливих питань регіону. Проте, міністрів обурили заяви колишнього губернатора про війну уряду з регіоном і неможливість припинення торгівлі з тимчасово окупованою територією. Кіхтенко був губернатором з жовтня минулого року.

Новий голова Донецької області Павло Жебрівський працював головою Житомірської області в 2005 році. Під час парламентських виборів 2014 року був заступником голови партії Блок Петра Порошенка, а з січня 2015 очолював антикорупційне відомство Генеральної прокуратури.

Крім того, Жебрівський – мультимільйонер та власник найбільшого фармацевтичного підприємства України ВАТ "Фармак".