Два скелети невідомих солдатів знайшли на Херсонщині активісти військово-історичного клубу "Каховка".

Рештки одного з бійців лежали на березі Дніпра біля Малокаховки, іншого виявили у полі на околиці власне Каховки, передає портал "Херсонці".

З’ясувати, що знайдені кістки належать саме червоноармійцям, вдалося завдяки фрагментам військової форми, залишкам ременя і патронам до гвинтівки Мосіна. Ні документів, ні опізнавальних медальйонів поряд не виявилося.

На думку істориків, обоє людей могли бути вбиті влітку-восени 1941 року під час форсування німцями Дніпра в напрямку Кримського півострова.

Це не перша подібна знахідка пошуковців. Лише минулому році на Херсонському плацдармі вони підняли 16 радянських солдатів. Вивчення місцевості показало, що бійці, швидше за все, йшли в атаку прямо по мінному полю.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

На жаль, особи всіх знайдених встановити не вдалося. З 16 тіл лише на одному в кишені форми лежала ебонітова капсула з папірцем. Але що там було написане, прочитати не вдалося, оскільки нічого не було видно.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Мексиці поблизу міста Веракрус знайшли братську могилу з 250 жертвами бандитських розборок.