Космічний телескоп "Хаббл" зробила знімок невидимої для землян найяскравішої галактики Всесвіту - NGC 7250. Вона розташована в сузір'ї Ящірки, але її світло на фото перебила всього одна зірка TYC 3203-450-1.

Галактика NGC 7250 розташована в 45 мільйонах світлових років від нашої планети. У деяких її областях продовжують зароджуватися нові зірки. Іноді там спостерігаються спалахи наднових, а всього в галактиці кілька мільярдів об'єктів, що світяться.

Але зірка TYC 3203-450-1 затьмарює своїм світлом всю галактику цілком. Він розташована між NGC 7250 і Землею. Це і пояснює величезну різницю в яскравості для спостерігачів з Сонячної системи. Якби зірка була частиною галактики, то її не можна було розрізнити.

Астрономи називають такі космічні тіла "зірками переднього плану". Вони заважають вченим робити якісні фотографії інших об'єктів в космосі і визначати відстані між дуже віддаленими від Землі об'єктами.

Частково цю проблему вдалося вирішити за допомогою спеціальної програми. Вона обробляє знімки і майже повністю позбавляє від світла зірок переднього плану. Але все ж побачити, приховане за найяскравішими областями неможливо.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, астрономи прогнозують, що незабаром Меркурій незабаром може загинути.