Україна введе додаткові мита на російські автомобілі. Ставка спецмит – 10-17 відсотків. За введення цього фінансового бар'єру для автомобілів з країни-окупанта виступала організація "Укравтопром", що захищає права вітчизняних виробників.

"У Росії діє кілька державних програм, спрямованих на допомогу їхньому автопрому. Через це російські автомобільні виробники мали можливість знижувати ціни на свої машини для України. Це створювало конкуренцію нашим виробникам", - каже "Знай" Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг".

За останні два роки продажі російських машин суттєво скоротилися. Ще 2013 року російські ВАЗи були у "п'ятірці" лідерів за продажами, а зараз займають 2% ринку.

"Попит на них впав на 70 відсотків. Правда, зараз в Україні продається немало європейських і корейських машин, які зібрані в Росії. Це переважно авто бюджетного класу - Polo Sedan, Hyundai Accent, Kia Rio, Renault Logan та інші. До речі, спецмито поширюватиметься і на них також. Це означає, що ці машини подорожчають теж. І їх не вигідно буде сюди возити", - прогнозує фахівець.

Читайте також Половина реклами в Україні - нелегальна - експерт

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Він вважає, що внаслідок введення спец мит, частка російських автомобілів на вітчизняному ринку зменшиться ще більше.

"Європейські й корейські машини до нас возитимуть із інших країн – із Словаччини, Румунії, Чехії. Не можна сказати, що їхня якість буде кращою за російську. Адже на всіх фірмових виробництвах діють типові стандарти контролю якості", - каже експерт.