Національний банк України визнав ПАТ "Юніон стандард банк" неплатоспроможним.

"Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очищення системи, однак банкам, що порушують законодавство і проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку", - повідомила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

В НБУ зазначили, що "ЮСБ Банк" викликав підозру непрозорої структури власності, тому регулятор посилив нагляд за фінансовою установою і направив туди листа з вимогою привести цю структуру у відповідність із законодавством.

Читайте також: В Україні вже майже очистили банківський сектор - Гонтарева

"Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 банк визнаний проблемним. Протягом останніх днів" Юніон стандард банк "почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами ", - заявили в НБУ.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Показати ще

Незважаючи на заборону, "ЮСБ Банк" почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, через що могло вирости навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.