Голова НБУ розповіла в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" про своє ставлення до власників українських банків. Вона, зокрема, прояснила ситуацію у банківському секторі на прикладі неплатоспроможного банку "Фінанси та кредит" та його власника.

"Завжди сміялася, читаючи рейтинги наших багатіїв, тому що реально розуміла, що з себе представляють ці статки і ця так звана олігархія - дуті бульбашки", - заявила Гонтарева.

Вона вважає, що основною проблемою збанкрутілого банку "Фінанси та кредит" є те, що його власник Костянтин Жеваго не хотів продавати свої підприємства.

"Йому потрібно було робити все набагато швидше. Треба було хоча б щось продати зі своїх бізнесів, щоб капіталізувати банк. Але він не захотів. Хоча йому рік говорили, що потоку його дивідендів не вистачить на погашення інсайда, продавайте!", - додала голова Нацбанку.

За її словами, Жеваго мав визначитися, що саме для нього є основним бізнесом. На її думку, активи його бізнесу реально було продати принаймні за півціни.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Читайте також: Зарплатня заступника Головного прокурора складатиме 3,5 тис. грн

Нагадаємо, банк "Фінанси та Кредит" визнали неплатоспроможним та повідомили про його ліквідацію. Наразі розпочався етап виплат коштів вкладникам фінустанови.