Прес-служба Національного банку України повідомила про позбавлення ліцензії ще одного вітчизняного банку. Черговою фінустановою, яка потрапила під ліквідацію став банк "Столичний", головний офіс якого знаходиться у Сумах.

У березні цього року НБУ відніс банк до проблемних та наказав керівництву налагодити фінансові показники згідно законодавству. Така міра була направлена для захисту вкладників та кредиторів. Однак фінустанова так і не змогла виправити свої фінансові результати.

"Враховуючи неприйняття банком "Столичний" належних заходів для усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку України, нездатність виконувати вимоги кредиторів щодо повернення вкладів і проведення розрахунків, враховуючи фінансовий стан банку і допущені ним порушення банківського законодавства, Правління Національного банку України 9 липня прийняло рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. 18 вересня 2015 року Правління Національного банку України, розглянувши пропозицію Фонду, прийняло постанову № 614 про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії "Столичний", - повідомили в НБУ.

Після віднесення банку до категорії проблемних його показники стали лише погіршуватись. Згодом фінустанова не змогла виконувати свої обов'язки перед вкладниками.

Читайте також: НБУ визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним

Популярні новини зараз

Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Акціонерами банку є громадяни міста Суми Ткаченко Сергій, Антипенко Євген та Карвацька Людмила.