Експерти, за підсумками серпня цього року, зафіксували найбільш різке падіння цін на продовольство з часу кризи 2008 року

Про це повідомляє німецьке видання DW.

Тренд до зниження цін спостерігається вже з 2011 року, про що свідчить щомісячний індекс продовольчих цін ФАО – Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Всього за місяць індекс впав на 5,2%. Аналогічний показник Гамбурзького інституту світової економіки, який підраховують за іншою методикою, знизився в серпні на 5,7%.

Подешевшали чотири з п'яти основних товарних груп. Це зернові, молочні продукти, рослинні олії та цукор. Ціна не впала лише на м'ясо. Але по відношенню до серпня минулого року ціни знизились на 18%.

Популярні новини зараз

Руслан Стефанчук "позбавився" звичайної квартири і готується до життя в палаці під Києвом

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Показати ще

Читайте також: "Україна постачає продукти у 190 країн" - Мінагрополітики

Гамбурзький інститут зазначає, що протягом місяця пшениця подешевшала на 11%, кукурудза - на 9,6%, а пальмова олія - на 14,3%.

На думку експертів ФАО, продукти харчування дешевшають в даний момент на світовому ринку як через повні склади, так і через падіння цін на нафту. Ці фактори дозволили аграріям зменшити витрати на паливо. Також на продовольчі ціни вплинуло побоювання щодо можливого економічного спаду в Китаї.