Пакет урядових законопроектів про реструктуризацію приватного зовнішнього боргу заплановано до розгляду у Верховній Раді на 17 вересня. Про це повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Це питання стоїть на наступний четвер" - сказав він журналістам в кулуарах 12-го щорічного форуму YES в Києві в суботу.

Раніше він доручив профільним парламентським комітетам невідкладно розглянути урядові законопроекти, внесені в Раду 9 вересня.

Мова йде про поправки в Податковий і Бюджетний кодекси, а також до закону про цінні папери та фондовий ринок для випуску нових інструментів - державних деривативів. Як зазначала міністр фінансів Наталія Яресько, зазначені законопроекти вже узгоджені зі спеціальним комітетом кредиторів.

За її словами, у змінах до Бюджетного кодексу буде врегульовано питання випуску, обслуговування і погашення державних деривативів і визначено пріоритетність реструктуризованих боргів по відношенню до боргів, які не взяли участі в запропонованій борговій операції. Поправки до Податкового кодексу містять особливі правила оподаткування доходів компаній, що є позичальниками по реструктуризованих гарантованих державою кредитами: йдеться про нульове оподаткування формального прибутку, яка буде зафіксоване в балансах цих підприємств за підсумками реструктуризації.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Читайте також: Світовий банк задоволений українськими реформами

Після прийняття законів умови реструктуризації повинні бути схвалені власниками кожної серії єврооблігацій, включених в процес реструктуризації під час проведення окремої юридичної процедури.

Як повідомлялося, Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на суму близько 19,3 млрд доларів з комітетом кредиторів, що представляє власників цих українських зобов'язань приблизно на 9 млрд доларів.