Канадська арт-рок група Viet Cong погодилася змінити назву після хвилі критики і скасування концерту в американському місті Оберлін.

Про це пише Digital Spy.

"Мистецтво і музика - всього лише засоби творчого самовираження. Але ми не збираємося боротися за те, щоб зберегти свою назву - музика для нас важливіше. Насправді, ми збиралися взяти нове ім'я перед записом майбутнього альбому", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Фільм про Майдан переміг на кінофестивалі у Торонто

Члени групи додали, що назву Viet Cong свого часу вибрали в поспіху і наступне ім'я для групи підберуть більш вдумливо.

Популярні новини зараз

Власників банківських карток "візьмуть на олівець" – будуть відстежувати усі транзакції

Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Показати ще

У березні концерт групи в Оберлін скасували після численних скарг місцевих жителів на образливу назву колективу. Рокерів неодноразово критикували за нього в американській та канадській пресі.

Довідка. Вьетконг - скорочена неофіційна назву Національного фронту визволення Південного В'єтнаму, яке буквально перекладається, як "в'єтнамський комуніст". Американські та південнов'єтнамські війська називали так будь-яких супротивників по В'єтнамської війні, без поділу на партизанів і офіційні війська Північного В'єтнаму.

Війна закінчилася відведенням американських військ, які втратили вбитими понад 58 тисяч чоловік, і перемогою комуністичних сил, які завоювали Північний В'єтнам. Слово "Вьетконг" стало прізьвиськом із расистським підтекстом, позначаючи як ворога, так і приїжджих з Азії.