Австралійські фахівці із Державного об'єднання наукових і прикладних досліджень при уряді країни працюють над проектом дрона, за допомогою якого можна буде досліджувати покинуті підземелля.

Про це повідомляє Naked science.

За словами представника організації Крейг Ліндлі, існує дуже багато місць, які можуть бути цікавими для науковців всього світу, але навіть при бажанні туди дуже важко дістатися. Нерідко такі дослідження можуть бути небезпечними.

Із запровадженням новітнього безпілотника цю проблему частково вдасться вирішити – вони будуть керуватися 3D- системою і дадуть чітку картину того, що відбувається у шахтах, куди за десятки років не могла потрапити жодна людина.

Керувати дроном буде спеціально навчений пілот, який буде обробляти дані про несучі конструкції, стан покрівлі та вести моніторинг кількості води у підземеллі. Планується, що незабаром у такий спосіб можна буде шукати корисні копалини.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

На зйомку у шахті потрібно витратити не більше 20 хвилин – за цей час новинка представить повний огляд десятиметрової ділянки. Дані, отримані під час такого дослідження, згодом оформлять в окрему карту, де буде показано місцезнаходження цінних порід.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Швейцарії медики за допомогою дронів відправлятимуть кров тим пацієнтам, яким необхідна невідкладна операція.