Родина Гринкевичів опинилася в центрі одного з найбільших корупційних скандалів в Україні під час війни. Ігоря Гринкевича та його сина Романа звинувачують у масштабних фінансових махінаціях, пов'язаних з розкраданням коштів, що мали бути спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Ігор Гринкевич підозрюється у пропозиції хабара державним посадовцям та невиконанні контрактів на постачання військового одягу для українських солдатів.

Згідно з обвинуваченням, через його дії військові не отримали необхідне спорядження, що могло призвести до серйозних наслідків на фронті. Його син Роман, за версією слідства, причетний до шахрайства та участі в злочинному угрупованні, що також займалося розкраданням державних коштів.

Скандал із родиною Гринкевичів, фото: Facebook

На даний момент триває слідство та судові процеси у цій гучній справі. Цікаво, хто з адвокатів зголосився захищати підсудних, історіях, які сколихнули і обурили всю країну?

Популярні новини зараз

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Захист обох підозрюваних веде скандально відомий адвокат Денис Шкаровський. Це не перша сумнівна справа, яка негативно впливає на репутацію та карʼєру, у якій бере участь правник.

Він відомий своєю участю в резонансних справах, часто пов'язаних із захистом осіб, підозрюваних у корупції та інших злочинах.

Скандал із родиною Гринкевичів, фото: Facebook

Однією з найбільш скандальних справ, у яких Шкаровський брав участь, було представництво інтересів російських олігархів Андрія Мельниченка та Михайла Фрідмана, які потрапили під санкції через агресію РФ проти України. Завдяки зусиллям Шкаровського, ці олігархи зберегли частину своїх активів, що викликало хвилю критики та занепокоєння щодо можливих зв'язків адвоката з Кремлем.

Репутація Шкаровського як адвоката, який не гребує захистом осіб, пов'язаних із корупційними діяннями, викликає серйозні питання щодо його професійної етики та моральних принципів. Його участь у справі Гринкевичів тільки посилила громадське обурення, адже йдеться про розкрадання коштів, які повинні були забезпечити потреби армії в часи, коли країна бореться за свою незалежність.

Скандал із родиною Гринкевичів, фото: Facebook

Враховуючи професійне досьє та прізвища підзахисних Шкаровського виникають запитання не лише до його професіоналізму чи патріотизму, а й підозри у його можливій роботі на країну-агресора і підривну діяльність на території України в інтересах російських спецслужб.