Під час повномасштабної війни народний депутат України від партії "Слуга народу" Андрій Жупанин регулярно відвідує Лондон, де проживає його дружина і де він навчається в місцевій бізнес-школі.
Журналісти Bihus.info повідомляють, що Жупанин пояснює свої часті поїздки за кордон "парламентською роботою" та офіційними відрядженнями.

Андрій Жупанін: джерело: YouTube

11 червня його дружина Богдана Жупанина опублікувала в Instagram спільне фото з чоловіком, яке, за даними журналістів, було зроблено на лондонських вулицях Чізвік і Мертон.

До 20 червня вона регулярно публікувала фото і відео з прогулянок у Лондоні. 16 червня вона виклала знімки з ресторану, на яких журналісти впізнали Жупанина. Згодом цей пост було видалено. Згідно з даними Верховної Ради, Жупанин був відсутній на важливих голосуваннях у цей період.

Андрій Жупанін: джерело: YouTube

З початку 2023 року депутати Ради не можуть виїжджати з України в недержавних справах, згідно з рішенням РНБО. Журналісти з’ясували, що Жупанин став студентом London Business School у серпні 2022 року і отримав стипендію для часткового покриття вартості навчання у 2023 році. У статті для видання LBS він згадував, що принаймні раз на місяць витрачає 54 години на дорогу до Лондона, де проводить 48 годин.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Показати ще

Жупанин пояснив Bihus.Info, що зараз їздить до Лондона лише з робочих питань, незважаючи на попередні заяви про навчання. За його словами, протягом останніх місяців він тричі відвідав Лондон, зокрема з 8 по 16 червня.

Нагадаємо, как группа "За будущее" Коломойского уничтожает будущее Украины

Раніше ми писали про те, що у "Слузі народу" розкритикували ідею щодо підвищення податків на видобування українського газу

Крім того, Знай.ua повідомляв, прокуратура відкрила справу про держзраду Геруса і Оржеля