Розслідування від "Схем" виявило ось що: сім'я голови Антимонопольного комітету, Павла Кириленка, за останні три роки придбала нерухомість та автомобілі на понад 70 мільйонів гривень. Цікаво, що володіння цим майном було приховано під іменами родичів його дружини.

Розслідування розпочалося з вивчення однієї житлової площі, де, як з'ясувалося, мешкає голова АМКУ Павло Кириленко із сім'єю.

Павло Кириленко / фото: скріншот Youtube

Раніше він стверджував, що там не мешкає, але в декларації за 2023 рік вказав її як своє місце проживання. Чому ж це місце таке цікаве?

Це 4-кімнатні апартаменти на 200 квадратних метрів у Києві вартістю 6,2 мільйона гривень, оформлені на 77-річну бабусю дружини Кириленка – Альбіну Віннікову.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

За даними журналістів, родина Кириленка проживає у цій квартирі щонайменше з 2020 року, незважаючи на відсутність вказівки про неї у попередніх деклараціях чиновника.

Дом Павла Кириленко / фото: скріншот Youtube

Кириленко не вказав у декларації ні площу, ні вартість квартири, як і не згадав про автомобіль BMW, яким користується його родина. Хоча раніше він стверджував, що до автомобіля теж "справи" йому немає.

Таким чином, у володінні родини Кириленка є нерухомість, включаючи земельні ділянки та апартаменти у Києві та Ужгороді, а також автомобілі, у тому числі два кросовери. Постає головне питання: звідки гроші?

Чиновник пояснює наявність багатства у сім'ї стартовим капіталом, сформованим у 90-х роках за рахунок продажу акцій заводу "Стирол". Проте журналістам не вдалося знайти підтвердження цієї версії.

Нагадаємо, для дружби потрібно 20%: що не так із оточенням Олега Кіпера, і кому допомагала мама

Раніше ми писали про те, що екс -радник Олени Думи, незважаючи на звільнення, ходить в АРМА, як до себе додому: б'є співробітників і "вирішує справи"