З раніше опублікованих матеріалів встановлено, що причетним до незаконної порубки є Юрій Шевчук, який є власником деревообробного підприємства ТзОВ «Компанія Вуд-Пром», а також очолює ТМР «Горинь», територія якого межує з заповідним урочищем «Цуманська пуща», пише портал Акценти.

Вчора працівниками ДБР було повідомлено про підозру директору Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Віталію Деркачу та власнику вказаного деревообробного підприємства Юрію Шевчуку у вчиненні незаконної рубки 48 дубів та інших дерев на території Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», в наслідок чого спричинено збитки на суму понад 16 000 000 грн.

Крім цього, відомо, що під час проведення слідчих дій правоохоронними органами в селі Озютичі Володимирського району поблизу території ТзОВ «Компанія Вуд-Пром» у лісовому масиві виявлено 870 колод деревини породи дуб загальною кубомасою 600 метрів кубічних. невідомого походження, на яку Луцьким міськрайонним судом накладено арешт та передано ї в управління держави (АРМА).

Однак, за інформацією з анонімних джерел власник ТзОВ «Компанія Вуд-Пром» Юрій Шевчук намагається через Волинський апеляційний суд та його Голову Віктора Гапончука скасувати арешт на вказану деревину, яка очевидно є зрубаною незаконно.

Так, в результаті моніторингу реєстру судових рішень встановлено, що раніше правоохоронцями вже накладався арешт на готову лісопродукцію об`ємом понад 25 метрів кубічних та 40 колод деревини породи дуб орієнтовною кубомасою 30 метрів кубічних, вилучену на території ТзОВ «Компанія Вуд-Пром». Однак, незважаючи на резонанс та зухвалість «чорних лісорубів», головою Волинського апеляційного суду Віктором Гапончуком скасовано вказаний арешт та направлено справу на новий судовий розгляд до Луцького міськрайонного суду, який з огляду на прийняте рішення суддею вищої інстанції, відмовив у накладенні арешту, а Волинський апеляційний суд підтримав їхнє рішення відмовивши у задоволенні скарги прокурора.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Мабуть, таким самим шляхом Юрій Шевчук планує скасувати арешт на 870 колод віковічних дубів вартістю понад 21 000 000 грн., що вже передані Луцьким міськрайонним судом в управління держави (АРМА).

Постає питання, на чиєму боці правда та чи не скасує Волинський апеляційний суд в аналогічний спосіб арешт на цю деревину, незважаючи на те, що слідство у кримінальному провадженні триває та остаточна крапка не поставлена ?