У боротьбі проти корупції та відмивання брудних грошей міжнародне співробітництво відіграє ключову роль. Саме завдяки скоординованим зусиллям правоохоронних органів різних країн нещодавно було здійснено важливу операцію, спрямовану на викриття злочинної схеми при закупівлі засобів індивідуального захисту для Міністерства оборони.

На території Фінляндії було затримано трьох осіб, підозрюваних у відмиванні коштів, виділених на придбання бронежилетів для українських військових. За інформацією Національного антикорупційного бюро України, обвинувачені нібито причетні до незаконних оборудок на суму 5,7 мільйона євро.

Детективи НАБУ. Фото: Youtube

Серед затриманих є громадянин Фінляндії, на нерухомість якого вже накладено арешт. Як повідомляє НАБУ, одним із фігурантів справи є представник приватної компанії, яка не лише недопоставила Міністерству оборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів, але витратила частину цих коштів на придбання розкішних автомобілів та елітної нерухомості.

Ця операція стала можливою завдяки тісній співпраці детективів НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та співробітників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндської Республіки у рамках механізму міжнародної правової допомоги у відповідному кримінальному провадженні.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Детективи НАБУ. Фото: Youtube

"Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ у власному кримінальному провадженні", - заявляють у НАБУ.

Нагадаємо, Марина Аристова пояснила, чому екс-чоловік змотався на Мальдіви під час війни: "Так, він обдурив, але..."

Як повідомляв "Знай.ua", "навару" мінімум на 6 млн: в Одесі за завищеними цінами відремонтують суд

Знай.ua писав, суддя Тандир, який збив нацгвардійця, отримав 400 тис гривень зарплати сидячи в СІЗО