У 2023 році керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Дмитро Лавриненко купив новий автомобіль BMW X5 вартістю 3,23 млн грн.

У декларації прокурора зазначено, що метою покупки було забезпечити безпеку сім'ї в умовах можливої ​​небезпеки та у разі чого дозволити швидко евакуювати близьких із міста.

BMW X5 / фото: відкриті джерела

Лавриненко раніше очолював Донецьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері, потім перейшов на посаду голови Дніпровської прокуратури.

За даними, отриманими журналістами, на початку вересня 2023 року прокурор купив автомобіль у приватного підприємства "Талісман", яке часто постачає транспортні засоби державним органам.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Придбання саме такого транспортного засобу здійснено з міркувань безпеки та забезпечення надійного підходу до можливого порятунку життя дружини та малолітніх дітей Лавриненка під час повномасштабної війни, які вже залишили свій будинок на території Донецької області", — сказано у документі.

Документ про покупку автомобіля Дмитром Лавріненко / фото: скріншот Слідство.Info

Журналісти звернулися із запитом до прокуратури, щоб з'ясувати, звідки взялися кошти на купівлю дорогого автомобіля та чому такий вибір було зроблено саме зараз.

У відповіді Лавриненко стверджує, що взяв кредит на 5 років для придбання машини, частину коштів сплатив одразу, а решту взяв у банку.

При цьому на рахунку прокурор має близько 56 тисяч доларів готівкою і менше 300 тисяч гривень у банку.

Рахунки Дмитра Лавриненка / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Нагадаємо про таталійський "Запорожець" з дверима для дітей: у мережі показали унікальні кадри рідкісного Fiat

Раніше ми писали про те, що на ардеп Роман Бабій разом із співмешканкою "нахлібують" на "е-Підтримці": в обох зарплати понад 400 тисяч