Про це йдеться в журналістському розслідуванні, присвяченому 10-й річниці Визвольної війни України проти росії.

У сюжеті, зокрема, розкриваються "схеми Порошенка, Свинарчуків-Гладковських та Пашинського. Згідно з матеріалами розслідування, вони відзначились в корупційних скандалах пов’язаних із “оборонкою”. Окрім цього, журналісти відзначають і торгівлю з лднр та рф, яка відбувалась за сприяння на той час президента Порошенка.

“Порошенко, як засвідчив Медведчук, був ініціатором привласнення нафтопроводу "Самара – Західний напрямок", який ще називають трубою Медведчука-Порошенка. Бо від імені Петра Олексійовича з путіним домовлявся Медведчук. Владімір Владіміровіч віддав трубу в обмін на завод Порошенка в Криму. За що Порошенко був дуже вдячний Путіну. Лише в 2024 році трубу було повернуто у власність України”, - йдеться в розслідуванні.

Журналісти також звертають увагу на розкішний спосіб життя та фантастичне збагачення Порошенка у війну; показують його любов до російського живопису та 60 млн доларів готівкою, які відзначені в декларації. Не оминули увагою і синів призовного віку, які під час війни перебувають за кордоном.

“З одного боку загравання із вбивцею путіним, бізнес зі зрадником Медведчуком, вгодовані Свинарчуки, набиті грошима матраци, сини в Лондоні, ноги в теплі та мільярд у кишені. А з іншого – розграбована оборонка і як наслідок – втрачені міста та села, тисячі загиблих, Буча та Маріуполь, Донецьк та Авдіївка.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

путін – вбивця. Але є ще одна людина, яка багато років загравала, провокувала та запрошувала агресора до України. Людина, через яку держава виявилася неготовою до війни. Виникає лише одне запитання: як на фоні розграбованої оборонки та тисяч смертей спиться на матрацах, набитих мільйонами?”, - резюмується в кінці сюжету.

Як повідомлялося раніше, Петро Порошенко в 2023 році увійшов в ТОП-3 олігархів України, збагатившись до 1 млрд доларів.