У Кропивницькому вирішили відремонтувати укриття у дитячому садку №3 "Незабудка". Цікаво, що потенційний підрядник, який бере участь у тендері, вже фігурує у кримінальних провадженнях і підозрюється у кількох випадках розтрат величезних коштів.

Процес пошуку підрядника для ремонту було оголошено 8 лютого міськрадою через систему Prozorro. За проведення капітального ремонту було виділено 5 180 000 гривень, а прийом пропозицій тривав до 16 лютого.

Тендер на капремонт дитячого садка / фото: скріншот Prozorro

Єдиний відгук надійшов від ТОВ "НОТА БЕНЕ", яке готове виконати роботи за 5164900 гривень. На момент 19 лютого рішення про укладання договору ще не було ухвалено.

Цікаво, що "НОТА БЕНЕ" вже знайома з міською адміністрацією. Компанія проводила ремонт даху Центру екстреної медичної допомоги за 2,5 мільйона гривень та ремонт фасаду в іншому місці на суму майже 11 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Дитячий садок, фото: скріншот з відео

Однак, згідно з даними "Youcontrol", ця компанія має кілька кримінальних справ.

Бенефіціар – Сергій Володимирович Таран, керівник – Валерій Олександрович Турлюн. 2022 року "НОТА БЕНЕ" надала ремонт у дитячому садку №3 "Незабудка" на замовлення міськради.

Дитячий садок, діти, навчання // фото Getty Images

Проте, за даними судових рішень, вони стали фігурантами кримінальної справи щодо присвоєння грошей на ремонт у Бобринецькому центрі надання адмінпослуг. Компанія отримала плату за невиконані роботи.

Також зараз ведеться розслідування у справі про розтрату коштів на капремонт покрівлі у школі №10 у селищі Новому. Представників "НОТА БЕНЕ" та управління капбудівництва міськради підозрюють у розтраті понад 2 мільйони гривень.

Слідство виявило завищення обсягів робіт та оплату за фактично не виконані роботи.

Також наш портал інформував, що в одоканал злив півмільйона на смартфони, а тепер на ремонт не вистачає

Варто нагадати, що ершики для унітазу за 4 тис грн і троянди на 1,2 млн грн: у Кривому Розі вирішили витратити мільйон на школу