У Кривому Розі на Дніропетровщині збираються витратити на ремон школи 160 млн гривень. Багато будівельних матеріалів компанія-переможець поставить за завищеними цінами.

Про це пишуть "Наші гроші".

Зазначається, що Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 8 лютого замовив у ТОВ "Будівельна група "Альфабуд" капітальний ремонт школи №89 на 160 147 618,00 грн.

Школа. Фото: Youtube

За ці кошти у навчальному закладі до кінця 2025 року планують відремонтувати опалення, вентиляцію, кондиціювання, освітлення, водопостачання, відеоспостереження, пожежну та охоронну сигналізації, блискавкозахист, огорожу, систему керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення і покажчиків напрямку рухів а також озеленити територію.

Популярні новини зараз

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Найцікавішим у цьому тендері є йоршики для унітазу, які вартують як "крило літака". Зокрема, три тримачі з туалетною щіткою серії Lehnen Evolution L31031001 нарахували по 4 084 грн/шт.

В той час як у звичайних інтернет-магазинах їх можна взяти на тисячу дешевше - за 3091 грн.

Йоршик для школи. Фото: sant-market.ua

За завищеними цінами дял школярів також придбають металопластикові вікна із двокамерним склопакетом 4i-10-4M1-10-4i та захисною сіткою.

За них віддадуть 8 640 грн/кв., в той час, як в грудні КП "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Дніпропетровської облради замовив собі аналогічні по 3 480 грн/кв. м , тобто по 278 грн/кв.

Окрім того територію планують засадити тисячами кущів квітів. На території навчального закладу висадять 8 400 кущів троянд на суму 1,2 млн грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 2,2 мільярда на утримання доріг та закупівля вагонів за 1,95 мільярда: топ найдорожчих тендерів вересня

Раніше портал Знай інформував, тендер на майже 148 млн гривень: в маленькому селі Одещини відбудують дитячий садочок

Також наш портал повідомляв, у КМДА вигадали, куди витратити 5 мільйонів: хочуть створити реєестр