У розпал війни, коли ситуація на фронті є критичною, чиновники продовжуьб нахабно "деребанити" бюджет країни. Так, на будівництво укриття в парку в центрі Борисполя витратять 114 млн грн та придбають матеріали за завищеними у декілька разів цінами.

Про це повідомляють "Наші гроші", із посиланням на "Прозорро".

ТОВ "Астон Люкс" перемогла у тендері без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не претендував.

Зазначається, що для місцевих мешканців Борисполя плануть побудувати укриття, яке буде вміщати до 900 осіб. На реалізацію було виділено із місцевого бюджету 113 132 709,07 грн.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Найбільше грошей підрядник витратить на арматуру А500С діаметром 18 мм – 15,24 млн грн. Її врахували по 42 821 грн/т (з ПДВ). Роздрібна 402 грн/м ціна на звичайних інтернет-майданчиках нижча за зазначену в угоді.

Зокрема, компанія "Iron World" пропонує арматуру з аналогічним діаметром по 31 864 грн/т, (на 26% дешевше), а завод "М-Мetal" продає її на третину дешевше по 28 450 грн/т.

Тротуарну плитку "Лайнстоун 30" кольору "арабіка" та висотою 40 мм порахували по 791 грн/кв. м.

В той же час, у столичної групи "Ковальська" таку ж саму плитку можна придбати на 23 % дешевше – по 611 грн/кв. м. (з ПДВ), а компанія "Екта Буд" пропонує її майже вдвічі дешевше по 447 грн/кв. м. (з ПДВ).

Такоє труби ПЕ100 SDR17 діаметром 160 мм порахували по 767 грн/м. В той же час, як "Трубполімергруп" продає аналогічний варіант за майже вдвічі нижчу ціну - по 402 грн/м. А сайт «All Electro» пропонує придбати їх за роздрібною ціною за 497 грн/м, яка втричі менша за ту ціну, за якою буде будувати ТОВ "Астон Люкс".

Варто нагадати про дорогоцінні ікони, дорогі італійські шахи та Apple Watch: журналісти з'ясували, на що Генштаб витратив 10 млн грн на розпал війни.

Раніше ми писали про те, що у Кличка витратять 5 мільйонів гривень на ремонт нежитлового приміщення: ціни майже на 35% вищі за ринкові

Крім того, Знай.ua повідомляв, у Києві хочуть поставити скляні зупинки: відмінно захистять від сонця та ракет