Розслідувачі виявили, що сотні мільйонів гривень, призначених для "Укрнафти", могли піти на партнерів Віктора Медведчука, а 30% "відкату" можуть опинитися у керівника компанії.

Про це розповів Михайло Шнайдер на своїй Facebook-сторінці.

Суть скандалу полягає у тому, що у вересні-грудні 2023 року "Укрнафта" без проведення тендеру закупила третинний бутиловий ефір (МТБЕ) на суму понад мільярд гривень.

"Укрнафта", скріншот: YouTube

При цьому схема закупівлі виглядає підозріло: ціна в Роттердамі (1000 доларів) плюс 293 долари за тонну, а гроші пішли на швейцарську компанію AGTG SA.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Цікаво, що AGTG SA належить громадянину Канади Євгену Свірському, який давно знайомий із головою "Укрнафти" Сергієм Корецьким. Вони є бізнес-партнерами у ТОВ "Велсбі трейд плюс".

Формально партнером Свірського є дружина Корецького, Ірина Корецька, але Корецький визнав, що вони розпочинали бізнес разом зі Свірським.

Укрнафта, фото zn.ua

AGTG SA раніше, за даними правоохоронних органів, вже продавала "Укргазвидобуванню" метанол із націнкою в 45%. До того ж експертиза показала, що куплена в Роттердамі речовина справді вироблена в росії та білорусі.

Михайло каже, що керівник "Укрнафти" Корецький, допомагаючи партнеру Свірському викачувати гроші з держави, може зіткнутися зі звинуваченнями у конфлікті інтересів. Потрібно розслідування з боку НАЗК та НАБУ, а також включення його до державного реєстру корупціонерів.

Нагадаємо, націоналізація "Укрнафти": чому підприємство заполонила корупція під контролем держави

Раніше ми писали про те, що ДБР наклало арешт на майно Соні Морозюк: не встигла сховати