У Києві спалахнув новий скандал довкола витрат на комунальні потреби. Київське комунальне підприємство КП "Інформатика" вирішено ще раз відкрити свій фінансовий гаманець, виділивши астрономічну суму – 451 мільйон гривень – на шафи управління зовнішнім освітленням.

Тендер на закупівлю було виставлено на платформі Pzozorro і став приводом до серйозних питань.

Тендер на закупівлю від КП "Інформатика" / фото: скріншот Prozorro

КП "Інформатика" знову привернула увагу свого довгострокового постачальника - ТОВ "Хідден Енерджі". Згідно з розслідуванням, за останні 5 років Київ виплатив цій компанії понад мільярд гривень за системи управління зовнішнім освітленням вулиць.

При тому, що ця компанія та її власники перебувають під слідством за статтею Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

Тендер на закупівлю від КП "Інформатика" / фото: скріншот Prozorro

Раніше, 30 серпня 2023 року, КП "Інформатика" вже підписував договір із "Хідден Енерджі" на придбання обладнання вартістю майже 300 мільйонів гривень.

У 2018 році без проведення торгів через відсутність конкуренції, "Інформатика" уклала контракт з ТОВ "Хідден Енерджі.Юей", що належить киянину Глібу Львову, на постачання софту Системи автоматичного та диспетчерського управління та контролю міським зовнішнім освітленням.

КП "Інформатика" / фото: Facebook

Незважаючи на відсутність торгів, сума контракту склала 49,77 млн. гривень. У наступні роки компанія "Хідден Енерджі" отримала додаткові фінансові вливання:

У 2019 році "Хідден Енерджі" отримала додаткові фінансові вливання на суму 149,54 млн. гривень, після чого вона була переоформлена на Аббосбека Ібрагімова з Узбекистану під назвою "Аббіінвест" і ліквідована.

У 2020 році ДП "Хідден" ТОВ "Хідден Енерджі" знову отримало контракт від "Інформатики" на суму 199,11 млн. гривень, а в 2021 році сума зросла до 399,17 млн. гривень.

КП "Інформатика" / фото: Facebook

У 2023 році компанія виграла новий тендер за цією системою на загальну суму 380,24 млн. гривень.

Таким чином, загальні витрати на систему управління освітленням у Києві перевищили 1,17 мільярда гривень.

Раніше ми писали про те, що понад 6 млн із гаманців киян: у Кличка на солідну суму придбають запчастини для автопарку

Крім того, Знай.ua повідомляв, 1 3 млн "навару" всього на трьох позиціях: у Кличка продовжують наживатися на скандальному шпиталі

Нагадаємо, у тещі в особняку закінчився туалетний папір: "Енергоатом" заявив про закупівлю на 824 тис. гривень, українці шоковані