В основі розслідування – висловлення Максима Луцика, військовослужбовця Сил Оборони, який зауважив на очевидні факти фінансових надмірностей та невідповідності цін на харчові продукти.

Максим Луцик, колишній студент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, звернув увагу громадськості на те, що керівництво університету Шевченка здійснює відкрите обкрадання Міноборони через контракти на харчування курсантів.

"Керівництво університету Шевченка, під керівництвом Бугрова, не соромлячись, відкрито обкрадає Міноборони на харчуванні курсантів. Навіть у закупівлях МО, часів Резнікова, відомих завдяки розслідуванню "яйця по 17", навіть в корупційних схемах сім'ї Гринкевича, ціни сильно нижче, ніж в КНУ," - зазначив Луцик у своєму пості.

Дослідження, засноване на договорах, оприлюднених в ProZorro, розкриває, що ціни на питну воду у контрактах для курсантів столичних вишів значно вищі, ніж у контрактах Міноборони з фірмами, відомими завдяки корупційним схемам.

Найбільш вражаюче – ціни на продукти, які використовуються для харчування курсантів. У контрактах КНУ – 12,5 грн/кг картоплі, в НАУ – 20 грн/кг, тоді як у фірми Гринкевичів ціна набагато нижча – 3,5 грн/кг.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Ситуація вимагає негайної реакції та об'єктивного розслідування. Максим Луцик вже зареєстрував петицію до Президента, закликаючи до внесення змін до законодавства про вищу освіту та розірвання контрактів з керівниками вищих навчальних закладів, що замішані у сумнівних харчових контрактах.

Цей скандал надає обґрунтований привід для глибшого розслідування та встановлення відповідальності за фінансові непорозуміння та корупцію в системі вищої освіти.