Вищий антикорупційний суд у понеділок 29 січня скасував клопотання прокурора щодо застосування заходів покарання до Олександра Лієва, екс-керівника департаменту Міноборони, якого раніше було звинувачено в розкраданні майже 1,5 мільярда гривень, призначених на потреби ЗСУ.
Про це розповів кореспондент "Громадського", перебуваючи у залі суду.
Незважаючи на звинувачення у розкраданні великої суми, Лієв залишився впевненим у законності своїх дій і заявив про непорозуміння у своєму арешті, обіцяючи довести свою правоту.

Олександр Алієв. Фото скріншот з Instagram

Прокурори просили обрати Лієву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або встановлення застави у розмірі 268 мільйонів гривень. Проте суддя Ярослав Шкодін, відомий своєю тенденцією відпускати корупціонерів, відхилив клопотання, залишивши підозрюваного на волі.
Шоумен Олександр Педан і представник РНБО Андрій Демартіно, які були присутні в залі, були готові взяти Лієва на поруки.

Олександр Лієв, скріншот: YouTube

Цікаво відзначити, що раніше інший високопосадовець, колишній заступник міністра оборони Лозінський, також опинився під слідством у зв'язку з отриманням неправомірної вигоди у розмірі 400 тисяч доларів.

У цій справі той же суддя Ярослав Шкодін прийняв рішення про відпустку під домашній арешт, а після і повне звільнення. Виникає питання: чи варто бачити у цьому збіг чи закономірність?

В результаті судового розгляду, незважаючи на безліч доказів, Лієв залишився вільний, і подальші кроки в розслідуванні залишаються невизначеними.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що "Саня, ти е**нувся?": Олександр Педан розлютив українців, захищаючи викрадача 1,5 млрд ЗСУ

Крім того, Знай.ua повідомляв, куди зникла суддя "Україна має талант" Слава Фролова під час війни - на телеекранах не з'являється вже давно