Незалежний Комітет із корпоративного управління Варшавської фондової біржі заявив про порушення агрохолдингом "Kernel" Правил належної практики біржових компаній ВФБ 2021. Про це стало відомо завдяки публікації звіту, який з'явився на сайті біржі.

На цю новину вже встигли відреагувати автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де публікують компромат на відомих чиновників, політиків та бізнесменів.

Андрій Веревський, основний акціонер компанії Кернел, фото: landlord.ua

"Незалежний Комітет з корпоративного управління Варшавської фондової біржі сказав "ай-яй-яй" Андрію Веревському, який відкрито кинув інвесторів агрохолдингу Kernel, коли збільшив свою частку, випустивши нові акції за заниженою ціною та скупивши їх, а потім виставив пропозицію "партнерам"- міноритаріям продати свої акції, які перетворюються на лушпиння соняшника. Комітет заявив про порушення правил біржової практики, але його заява не має жодної юридичної сили", - повідомляють автори публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

У розділі 4 Good Practices of WSE Listed Companies 2021 зазначається, що при ухваленні рішень акціонерні товариства повинні враховувати насамперед повагу до "законних інтересів окремих груп інвесторів".

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Водночас, Комітет корпоративного управління ВФБ вважає, що, випустивши акції в серпні 2023 року, Kernel порушила самі принципи функціонування ринку капіталу і, зокрема, основні права акціонерів компанії, включаючи право на рівне ставлення.

Нагадаємо, українець попередив про каверзу від Lifecell: у спробах заощадити можна виявитися боржником.

Раніше повідомлялося, "Умка" знову на волі: чому один із найвідоміших в Україні "злодіїв у законі" залишив СІЗО.

Також, завод під Житомиром під час війни продавав метал у росію на мільйони гривень: деталі схем.