Велика компанія Namsen Limited, відомого українського підприємця Андрія Веревського, викупила акції агрохолдингу "Кернел" на останньому тендері. Бізнесмен сконцентрував 94% акцій агрохолдингу. Усього було розміщено 216 млн акцій за ціною $0,2777 за акцію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню компанії на Варшавській фондовій біржі.

Дії Веревського викликали хвилю обурення у вітчизняних та іноземних міноритарних інвесторів.

Андрій Веревський, основний акціонер компанії Кернел, фото: landlord.ua

Так, зокрема, інвестори-поляки зазначають, що специфіка іноземних публічних компаній за визначенням призводить до того, що вони функціонують начебто на стику двох правових систем - країни реєстрації та польських правил ринку капіталу. Багато питань регулюються директивами ЄС, але їхнє транспонування до польського законодавства недосконале.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Завод Kernel, скріншот: YouTube

Про це одному із польських видань заявив місцевий інвестор Рафал Жешторський.

Він зазначає, що оскільки штаб-квартира "Кернел" знаходиться у Люксембурзі, до деяких питань застосовуватимуться лише закони Люксембургу. Існує також багато неясностей у законодавстві, їх можна інтерпретувати як на користь Кернел, так і на користь міноритарних акціонерів. Одним із таких моментів є рішення про делістинг.

Kernel, скріншот: YouTube

У свою чергу, у Telegram-каналі "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих персон, пишуть, що акції агрохолдингу Kernel доживають останні дні на Варшавській фондовій біржі.

"Андрій Веревський через свою Namsen Limited викупив практично всю додаткову емісію акцій за ціною в 11 разів нижче за ринок, зробивши їх купівлю неможливою для міноритаріїв. В результаті, Веревський сконцентрував у себе 94% акцій і наближається до 95%, після чого настане примусовий викуп у міноритаріїв та делістинг з біржі. Міноритарні акціонери збираються позиватися. А їх попереджали.", - повідомляється в публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Нагадаємо, МХП, Kernel, ОККО та Roshen – Мінагро видалило сайту реєстр агрокомпаній, які претендують на соціальний газ.

Раніше повідомлялося, що пільги на "соціальний" газ для виробників продуктів харчування лунають у ручному режимі - "Українська правда".

Також, до реєстру пільговиків щодо газу потрапили облгази Фірташа та агроолігархи.