Часто українці насміхаються з росіян у Куршевелі (французькі Альпи), проте там вистачає і дуже "заряджених" українців. Зараз мова піде не про бізнесменів, спортсманів чи зірок шоу-бізу, а тих людей, які так чи інакше причетні до влади.

Про це ми можемо розповісти завдяки новому розслідуванню видання "Українська правда".

Журналісти взялися за українську еліту, яка має свою нерухомість у Куршевелі. Невеликий спойлер: журналісти виявили одного з українських нардепів, який перебуває у розшуку в Україні.

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Шале сестри Коломойського

У розслідуванні журналісти показали розкішний білий позашляховик із українськими номерами. Згодом він під'їхав до шалі (гірський будиночок, звичний для таких курортів стиль архітектури) під назвою "Панда". З цього транспортного засобу вийшли люди, що нагадували сестру Ігоря Коломойського Ларису Черток, а також чоловіка Володимира. Вже наступного ранку журналісти-розслідувачі переконалися, що це подружжя Чертоків.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Шале "Панда" розташовується в найвищій і найдорожчій частині Куршевеля 1850 року. Вона оформлена на фірму Лариси Коломойської.

Журналісти зазначили, що відпочиває у ній не лише сестра Коломойського. У січні та березні 2023 року поблизу шале було зафіксовано мікроавтобус Mercedes Viano. Але це ще не все. Щонайменше двічі до цієї шалі за зиму приїжджав син Коломойського Григорій.

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Інше відео показує нам Олександра Чортока, який приїжджає в ресторан. Він, власне, брат чоловіка сестри Ігоря Коломойського.

Як з'ясувалося під час розслідування, по сусідству мешкає ще один український мільярдер. Йдеться про шале "Олександра", розташоване через будинок від "Панди". Відомо, що воно належить Андрію Веревському. Зверніть увагу, що Олександрою звуть дочка бізнесмена.

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Відомо, що Андрій Веревський займається аграрним бізнесом. У 2022 році він посів 16 місце у списку найбагатших українців.

Журналісти зазначили, що під час повномасштабного вторгнення шале "Олександра" також не простоювало. На стоянці перед будинком одного з передноворічних вечорів припаркувалися одразу кілька автомобілів. На особливу увагу заслуговує сірий Mercedes, яким користується Андрій Веревський. Незабаром помітили біля шале і самого сина бізнесмена.

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Анекдоти Тігіпка за 1 євро

Але це ще не все. Поблизу розташоване ще одне шале, зареєстроване на компанію Вікторії Тігіпко. Зауважимо, що його у 2019 році оцінили майже у 5 мільйонів євро. Цікаво, що сама Вікторія придбала нерухомість за 1 євро з огляду на те, що компанія мала боргів більш ніж на 6 мільйонів.

Відомо також, що за 7 мільйонів євро у 2011 році апартаменти в одному з комплексів придбала родина одного із донецьких бізнесменів та банкірів Сергія Дядечка.

Українські олігархи у Куршевелі, скріншот: YouTube

Крім того, журналісти виявили, що у центрі Куршевеля є готель Grandes Alpes. Він, згідно з даними реєстрів Франції та Люксембургу, належить нашому земляку. Йдеться про керівника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу.

Під час розмов із журналістами раніше він заперечував, що володіє нерухомістю за кордоном. Цього разу зауважив, що був причетний до реконструкції, але вже понад рік не має жодного стосунку до цього готелю. Прямо із документами не встиг розібратися.

Цікаво, що у селищі Межеу, неподалік Куршевеля, шале володіє колишня дружина народного депутата Ігоря Палиці Оксана. Журналісти нагадують, що він є соратником Ігоря Коломойського.

Журналістам також вдалося зафіксувати фігуранта газової справи та колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка. Нагадують розслідувачі, що в Україні він офіційно перебуває у розшуку.

З рештою українців, що відсиджуються в Куршевелі, ознайомтеся у повному відео розслідування.

Нагадаємо, нові та старі олігархи: Олег Соскін розповів, про що попереджає Bloomberg.

Раніше повідомлялося, що у справі Злочевського, який намагався дати рекордний хабар, з'явився новий поворот: здав найближчий соратник.

Також, вплив олігархів в Україні зійшов нанівець, але існує нова загроза.