Він розповідає про допотопну систему освіти в Україні й рекламує американської-канадську версію правильної вищої освіти.

Про це пише портал Акценти. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Серед пропозицій реформатора і заміна принципу обрання Ректорів університетів колективами на обрання лише Наглядовими радами, які призначить Міністерство, точніше сам Вінницький, як відповідальний за вищу освіту.

Щоправда є дві проблеми: Закон про вищу освіту передбачає демократичну процедуру обрання, а зобовʼязання України перед ЄС теж вимагає обрання керівника вишу колективом викладачів і студентів, а не чиновниками МОН.

Цікаво, що цей Вінницький відомий низкою зашкварів ще на посаді керівника секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Це і можливе незаконне збереження громадянства Канади і незаконне працевлаштування та преміювання своєї дружини, яка працювала під його керівництвом.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Принагідно нагадаємо, що кампанія працевлаштування до Урядів Яценюка і Гройсмана громадян інших держав закінчилася повним фіаско. Реформатори із США, Грузії, Франції, Польщі…отримавши громадянство України посідали відповідальні посади, а після звільнення поверталися до своїх країн, оскільки обманули українську владу і не виходили із свого попереднього громадянства.

З огляду на це, наше видання направило інформаційний запит до Кабінету Міністрів з проханням надати наступну інформацію:

- чи подав заступник Міністра освіти і науки Вінницький Михайло Іванович, який набув громадянство України в 2019 році, документ про припинення громадянства Канади, як це передбачено статею 9 Закону України «Про громадянство»;

- чим завершився розгляд кримінальної справи за приписом НАЗК в 2021 році щодо використання службового становища в інтересах своєї дружини Вінницьким Михайлом Івановичем на посаді керівника секретаріату НАЗЯВО?

Ми переконані, що всі посадовці, особливо іноземці, які вирішили робити карʼєру в Україні, зобовʼязані виконувати законодавство щодо єдиного громадянства.

Бо інакше, буде постійно повторюватися сумна історія, яку український народ сформулював у відомому виразі: