Перед новорічними святами, а саме 29 грудня було оголошено про підозру власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгену Черняку. СБУ з'ясували, що бізнесмен брав участь у фінансуванні збройної агресії рф.

З'ясувалось, що компанії Черняка після окупації росією Донбасу та Луганську і анексією Криму і до початку війни, сплатили до бюджету держави-агресора понад 14 мільярдів рублів (6 мільярдам гривень).

Євген Черняк, фото: Facebook

Про це повідомляє Telegram-канал "Злий фіскал".

Для того, щоб уникнути санкцій, Черняк перереєстрував російські компанії холдингу на підконтрольну особу та організував їхню господарську діяльність на території РФ.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Надалі разом зі спільниками він налагодив поставки оптових партій спирту та комплектуючих матеріалів з території РФ до підконтрольних йому підприємств у країнах Азії. Там виготовлялась алкогольна продукція під власними брендами, яку експортували до США та РФ.

Євген Черняк: фото з Facebook

Зазначається, що Євген Черняк безпосередньо перед початком повномасштабного вторгнення виїхав з України.

За рік до війни він вихваляв російську владу за створення приємних умов для ведення бізнесу, і засуджував Україну.

Правоохоронці встановили, що з березня 2022 року компанії Черняка сплатили до бюджету рф 14 мільярдів рублів податків.

У свою чергу Служба безпеки України повідомляє, що під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу Global spirits в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

До початку війни алкоголь за ліцензією під брендами, що належать холдингу "Global Spirits", випускали на російських заводах "Русский Север" (Вологда) и "Родник и К" (Мытищи).

Євгеній Черняк

Серед них горілка "Хортиця", "Мороша" та "Первак".

Заводи "Русский север" и "Родник и К" входили в групу MSD, що спеціалізується на ліцензійному розливі алкогольної продукції, в тому числі іноземних правовласників, зокрема і "Global Spirits".

"З даних Російської митної служби видно, що «ГСХ Трейдмаркс Лімітед» зареєстроване за адресою Afroditis, 25, 2 floor, office 204, Nicosia, Cyprus. Таку ж адресу, лише поверхом нижче має засновник української ТОВ «Глобал спірітс груп» - «Глобал спірітс АМГ Європа ЛТД». Отже сумніву в тому, що ці компанії були пов’язані після 2014 року і принаймні до весни 2022-го не може бути", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, подарунок під ялинку чи новорічний штраф: тільки 30% посадових осіб заповнили декларації без помилок

Як повідомляв "Знай.uа", в укритті столичної школи¦ прорвало трубу і тріснула стеля: гаряча вода полилася на голови дітей

Знай.uа писав, поліція шукає прокурора Ільницького, який відіграв шикарне весілля у розпал війни: підозрюють, що наречений втік за кордон