Відповідне звернення, адресоване акціонерам банків, що були виведені з ринку через порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу, Фонд оприлюднив учора (06.11.2023) на своєму офіційному сайті.

«Вкотре ми спостерігаємо Ваші спроби та намагання розгорнути чорну піар-кампанію з дискредитації Фонду гарантування вкладів, поширюючи замовні проплачені матеріали у Телеграм-каналах та Інтернет-медіа із проросійським бекграундом.

Розуміємо мотиви: це спроби чинити тиск на посадових осіб Фонду з метою уникнення належної відповідальності за дії, які не тільки призвели до ліквідації ваших банків, а і завдали мільярдних збитків бюджету України, через схеми ухиляння від сплати податків.

Будь-які брудні інформаційні кампанії не завадять Фонду виконати вимоги законодавства, керуючись інтересами держави» - йдеться у заяві Фонду.

«Не витрачайте кошти на брудний інформаційний шум – знайдіть їм краще призначення для перемоги України в умовах повномасштабної війни» - наголошує Фонд гарантування вкладів.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни НБУ вивів з ринку через порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу АТ «АЙБОКС БАНК» та АТ «АКБ «КОНКОРД». За даними Фонду гарантування вкладів, він виплатив вкладникам цих банків більше 800 млн грн, розрахувавшись з ними більш як на 90%.

Справа АТ «АЙБОКС БАНК» розслідується Бюро економічної безпеки. Банк підозрюють в участі у схемах міскодингу (умисному маркуванні операцій азартних ігор іншим кодом для допомоги нелегальному азартному бізнесу).