Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив відомий український політолог Петро Охотін, який зараз відстоює територіальну цілісність України та бореться з російськими окупантами.

Він прокоментував нещодавно опублікований запит щодо антиукраїнської діяльності Гаджієва, який є одним зі спонсорів бойовиків на Донбасі та ініціатором низки законів рф, які фактично легалізовували анексію Криму. Зараз Гаджієв перебуває в США разом із сім’єю, де, на твердження різних джерел, намагається отримати політичний прихисток.

«Безперечно, що факти його злочинної антиукраїнської діяльності підтвердилися.

Сам Мага-Фікса (Гаджієв - ред.), як повідомляють джерела в Штатах, у зв'язку з цим дуже активізувався, але зовсім несподіваним для мене чином. Він усіляко дає зрозуміти, що його нібито якось не так зрозуміли, що він уже давно пов'язує своє подальше життя із вільним світом і як інвестор до Америки, і як людина, сім'я якої давно має іноземне громадянство. Що він готовий вкладатися в Україну, і нібито це вже давно робить. І готовий вкладати ще більше, якщо Україна не перешкоджатиме отриманню політичного притулку в Америці», пише Охотін.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Показати ще

Проте, на думку політолога, навряд чи Магомеду Гаджієву світить дипломатична «амністія».

«Говорити про підтримку України, відправляючи при цьому бойову техніку терористу пушиліну – таке навряд чи пролізе на заході», підкреслює Петро Охотін. За його словами, Гаджієв явно не має наміру повертатися до росії і йде на все, аби закріпитися в Штатах.

«Що ж, чекати лишилося недовго. США – явно не та країна, яка заплющить очі на очевидні злочини проти держави Україна. Навіть якщо їх намагаються «замилити» інвестиціями та скуповуванням нерухомості. Можна вивезти єдинороса з росії. Але росію з єдинороса – ніколи», резюмує політолог.