Про це пише Апостроф.

Рішення про позбавлення громадянства Геннадія Корбана було ухвалене президентом Володимиром Зеленським “у пакеті” з рішенням про початок чисток російської агентури у Службі безпеки України. Тепер дніпровський бізнесмен намагається відвести від себе підозру, відмежовуючись від обвинуваченого у держзраді Олега Кулініча. Таку думку у своїй колонці для сайту “Апостроф” висловив політолог Олег Лісний, коментуючи нещодавнє інтерв’ю Корбана для “Радіо НВ”.

“Виглядає так, що Корбан намагається відмежуватися від Кулініча, з виглядом знавця розповідає про якісь агентурні мережі в Україні. У той час, як позбавлення його громадянства - це ланка одного ланцюжка, продовження тієї самої боротьби з російською агентурою”, - наголосив Олег Лісний.

Експерт звернув увагу, що у своєму інтерв’ю Корбан розкрив деталі кримінального провадження щодо Кулініча, які є таємницею слідства. Також - розкритикував роботу СБУ, які нібито “більше заважала, ніж допомагала” бізнесменові “обороняти Дніпропетровщину”. Зауважимо, що командування територіальної оборони ЗСУ заперечує причетність Геннадія Корбана до структур Сил оборони України.

“Своїми тезами він продовжує підривати довіру українців до силових структур, які реально обороняють Україну. Кількома днями раніше в інтерв’ю українській службі BBC Корбан дискредитував українських військових. Розповідав, що на фронті “ми не перемагаємо”, контрнаступ на Херсон у найближчій перспективі - це “брехня”, а на Донбасі треба відійти на якісь рубежі. Цього разу - взявся руйнувати довіру до українських спецслужб”, - зазначив політолог.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Нагадаємо, екскерівника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча силовики затримали 16 липня. За версією слідства, колишній посадовець працював на російське ФСБ та був причетний до здачі півдня України російським окупантам наприкінці лютого 2022 року. У СБУ наголошують, що у спецслужбі працюють “тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках”, та що Служба очищується від російської агентури.

18 липня президент Володимир Зеленський підписав закритий указ про припинення українського громадянства десятьох осіб, які, за даними голови держави, крім українського мають ще паспорти інших країн. Копію указу оприлюднив народний депутат Сергій Власенко. У документі згадані, серед інших, згадані Геннадій Корбан, Ігор Коломойський і Вадим Рабінович.

22 липня Геннадія Корбана не пустили на територію України з Польщі - на підставі указу президента про припинення громадянства. Бізнесмен назвав це “непорозумінням” та закликав голову держави переглянути своє рішення.

Політичний експерт Олег Лісний висловив припущення, що Геннадія Корбана позбавили громадянства на вимогу західних партнерів. Він нагадав, що торік американський аналітичний центр Atlantic Council висловлював занепокоєння через “регіональні олігархічні мережі” в Україні, наводячи як приклад діяльність Геннадія Корбана та Бориса Філатова у Дніпрі. Також британський журналіст-розслідувач Тім Вайт стверджував про можливий зв’язок дніпровських еліт з російськими спецслужбами.