Про це пишуть Коментарі. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Події останніх двох років можуть свідчити про те, що у владних кабінетах сформувалася нова впливова група, яка взяла під контроль основні "тіньові схеми" Києва.

Членами цієї групи можуть бути заступник голови офісу президента Олег Татаров, депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, а також колишній керівник КП "Київблагоустрій", екс-депутат Київради Андрій Андрєєв. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому на порталі delo.ua.

Журналісти відзначають, що Олег Татаров почав зміцнювати свої позиції в будівельному бізнесі Києва відразу після того, як став заступником голови офісу президента в серпні 2020. Як тільки він зайняв цю посаду, компанія його тестя" Дейрінг капітал " отримала від Київради 1,5 гектара землі в Святошинському районі під забудову.

Трубіцину, за даними видання, Татаров нібито допоміг у конфлікті з власником землі під книжковим ринком "Петрівка". У депутата Київради там великий книжковий бізнес і йому міг бути невигідний перенесення ринку в інше місце. У жовтні 2020 Трубіцин повідомив, що ринок залишиться на колишньому місці.

Популярні новини зараз

Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

На думку автора статті, саме в серпні-жовтні 2020 і відбулося більш тісне знайомство Татарова і Трубіцина і нібито обговорення спільного "бізнесу". Третім партнером Татарова і Трубіцина журналісти називають екс-депутата Київради Андрія Андрєєва.

Олег Татаров, як відомо, в офісі президента курирує правоохоронні органи. Журналісти припускають, що це може дати йому не тільки додаткові важелі у вирішенні необхідних питань, а й можливість використовувати адмінресурс.

Владислав Трубіцин у Київраді обіймає посаду голови постійної комісії міськради з питань підприємництва, він також очолює міжфракційне об'єднання "успішний Київ". Ймовірно, на нього покладено функцію головного комунікатора по міській раді.

Андрія Андрєєва в цій зв'язці журналісти називають виконавцем. Автори матеріалу не виключають, що спектр діяльності Татарова, Трубіцина і Андрєєва може бути широким — в Києві завжди є питання, які вимагають вирішення – від виділення землі під забудову до оформлення підрядів "потрібним" людям.

Залишається тільки здогадуватися, який прибуток може приносити така діяльність і куди направляються доходи.