Про це пише портал Контракти. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Всього, за заявою представників МВС, державні запаси на момент перевірки склали 3% від норми. Сума збитку для держави, за їхніми даними, склала понад 800 млн гривень.

Про це стверджують автори розслідування «миші Шмигаля», опублікованого в інтернет-виданні FROM-UA.

Таким чином, в ситуації зростання загальносвітових цін на продовольство уряд України позбавлений можливості проводити продуктові інтервенції, які могли б локалізувати подорожчання деяких товарних груп.

У підсумку за підсумками вересня 2021 інфляція в річному вимірі склала рекордних 11%, а ціни на деякі товари зросли майже на 90%. Як стверджують автори розслідування, до розкрадання Держрезерву причетні чиновники і так званої "львівської команди" - близькі до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Одним з виконавців, за їхніми даними, є нинішній заступник держсекретаря Кабінету Міністрів Костянтин Марійович, який має безпосередній вихід на прем'єра Дениса Шмигаля через близьку до нього людину – Міністра Кабінету Міністрів Олега Немчинова.

Саме наявністю високих покровителів у владі, на думку журналістів, пояснюється низька ефективність роботи правоохоронців, які анонсуючи початок розслідувань за фактами крадіжок з Держрезерву, так і не передали до суду обвинувальний висновок проти держчиновників і кінцевих бенефіціарів кримінальних схем.

Найбільш постраждалими від дій "львівської команди" виявляться пересічні українці: враховуючи, що за даними Держстату, третина з них отримує зарплату до 7 тис. гривень, рекордне подорожчання соціально значущих товарів ставить їх на межу