Ми продовжуємо вивчати коментарі фахівців з так званої "одеської" справи.

Одеська справа - приклад порушення закону стороною обвинувачення. Як вказує автор —"Непосильність застави-основний тренд у справах НАБУ". В черговий раз НАБУ просить непосильні застави як для мера Одеси, так і для звичайних службовців. Про це на своїй сторінці в Facebook написав член Міжнародної асоціації кримінальних адвокатів (ECBA) Віталій Сердюк, пишуть IVASI.News

Так, для Геннадія Труханова сума застави, яку просить детектив - 120 мільйонів гривень, для директора Юридичного департаменту та голів відповідних комісій — близько 100 мільйонів гривень!
Сердюк зазначив, що основна мета сторони обвинувачення — отримавши на початковому етапі слідства рішення про утримання групи осіб під вартою, підмінити їм в очах суспільства підсумковий вирок і сформувати переконаність у беззастережній винуватості даних осіб.

При цьому, за словами експерта, доводи сторони обвинувачення в частині обґрунтування Сум абсурдні: «У разі Інни Попівської НАБУ і САП підрахували її дохід з самого початку трудової діяльності (а це 90-ті роки) без урахування будь-яких витрат за цей період. До нього додали дохід всіх її родичів за минулі років 20 і за допомогою даної нескладної формули вивели суму застави на яку вимагають від суду обміняти її свободу. У випадку з Олегом Бриндаком порахували вартість нерухомості всіх його друзів за принципом»скинуться всі в складчину". Просто Без коментарів".

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Експерт також зазначив, що стороною обвинувачення ігнорується пряма заборона на непомірні застави, передбачена ч.4 ст. 182 КПК України.

"Надалі" умовити " кожного з знаходяться під вартою дати свідчення один проти одного в обмін на ту ж свободу, відібрану у людини, яка не внесла позамежну заставу», - зазначив Віталій Сердюк.

За словами члена Асоціації адвокатів України Сердюка, отримані подібним чином свідчення значно полегшують детективам НАБУ довгий шлях доведення вини особи.

Сьогодні ми побачимо, як будуть розвиватися події на суді під час визначення запобіжного заходу.