Про це пише портал ПолітПортал. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

У Золотоноші чиновники привласнили 3 мільйони гривень, які мали піти на реконструкцію міського сміттєзвалища. Йдеться про Олександра Флоренка, який тоді був керівником управління ЖКГ. Розслідування щодо нього розпочалося у січні 2017 року, але далі чиновнику вдалося уникнути відповідальності і навіть піти на підвищення. Нині він заступник міського голови Віталія Войцехівського.

Кримінальна справа щодо Флоренка була відкрита 18 січня 2017 року.

За матеріалами поліції, 23 грудня 2016 року управління ЖКГ Золотоніської міськради, керівником якого на той час був Флоренко, уклало договір із ТОВ «СП «Ековтор» на реконструкцію полігону твердих побутових відходів для Золотоноші в адміністративних межах Антипівки та Новодмитрівки. Загальна сума угоди – 16,85 мільйона гривень.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Того ж дня замовник та підрядник зменшили суму угоди до 3,18 мільйона гривень.

Всього через 5 днів на основі актів виконаних робіт міська рада сплатила підряднику всю суму - 3,18 мільйона гривень за виконання робіт.

Проте по факту жодні роботи виконані не були. Більше того – вони навіть не починалися.

«Службові особи Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради (йдеться про Олександра Флоренка, - ред.), зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт на користь ТОВ «СП «Ековтор» здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму близько 3 000 000 грн», - йдеться в ухвалі Придніпровського райсуду від 23 січня 2017 року.

Починаючи із 2017 року справа слухалася Придніпровським райсудом Черкас.

На сьогодні справа так і не була доведена до ло гічного завершення, а Флоренку вдалося уникнути відповідальності. Більше того, після перемоги на виборах міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського, Флоренко пішов на підвищення.

Завершимо риторичним питанням: чи міг нікому невідомий Флоренко провернути таку масштабну аферу без покровительства безпосередньо мера Золотоноші Войцехівського? І чи не пов’язано це із його подальшим підвищенням?

Допитливий читач зрозуміє сам. А ми нагадаємо, що подібним чином також відбулося привласнення 12 мільйонів на ремонт колектору в центрі міста. Так само, як із Флоренком, тоді «крайнім» призначили іншого чиновника – директора «водоканалу» Кузнєцова.

Із подібним багажем за плечима стає зрозуміло, чому Войцехівський намагається завжди співпрацювати із владою. Без політичного даху так можна переміститися із мерського крісла за грати.