Понад 2 тисячі співробітників мережі «БРСМ-Нафта» і компаній, які постачають їй нафтопродукти, вийшли на акцію протесту з проханням зупинити свавілля фіскальної служби Вадима Мельника щодо легального бізнесу.

Акція проходила 13 вересня біля будівель Кабмін і офісу президента, пише Рупор.

Як повідомляють учасники, вже 3 тижні слідчі ДФС блокують АЗС і нафтобази. 27 серпня вони отримали рішення Святошинського суду і тепер влаштовують обшуки, накладають арешти на майно і паливо. Бізнес, який справно платить податки і дає роботу 4,7 тисячам людей зупинений.

Адвокат Віталій Маковий повідомив про численні порушення при проведенні слідства. Слідчі штучно затягують процес, щоб завдати БРСМ і її партнерам максимальний фінансовий збиток: за 3 тижні вони так і не закінчили обшуки і не взяли проби палива. «Вони оглядали особисті речі співробітників, намагалися подивитися інформацію з їхніх комп'ютерів, на що суд не давав дозволу. Вони приїхали з підготовленими понятими, у яких навіть паспортів з собою не виявилося. Фактично на об'єкти підвищеної небезпеки завозять людей, особи яких неможливо встановити»— - заявив Віталій Маковий.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Топ-менеджер БРСМ Олександр Мельничук вказує: паралельно зі свавіллям фіскалів триває медіа-атака на компанію. Її замовник-мережа ОККО: ДФС "відпрацьовує замовлення" в силовому полі, а в інформаційному діє медіа-вимагач Сергій Куюн, який поширює фейки про БРСМ. "За інформацією, яку ми отримуємо зі ЗМІ, замовник атаки-ОККО Віталія Антонова. Курирує цю роботу Юрій Кучабський-віце-президент корпорації "Галнафтогаз". Вони домовилися з Мельником створити нашому бізнесу проблеми»— - заявив Олександр Мельничук.

Учасники акції закликали президента Зеленського, голову офісу президента Єрмака, керівництво Кабінету Міністрів втрутитися в ситуацію і зупинити тиск ДФС на законний бізнес.