Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Олена Криворучкіна нещодавно відзвітувала в Нацагенство запобігання корупції (НАЗК) про купівлю непристойно дорогої нерухомості. Однак зробила вона це через місяць і десять днів після здійснення покупки, порушивши таким чином Закон України щодо попередження корупції.

Про це пише Антикор.

Інформація про покупку з'явилася на сайті НАЗК 13 серпня.

У ній йдеться, про те, що Олена Криворучкіна придбала квартиру в Києві на 99,8 кв. м. вартістю в 3,45 млн грн. Купила нерухомість у трьох співвласників, якихось Тетяни, Олега та Юрія Маршавіних 3 липня 2021 року. А показала цю покупку 13 серпня.

Тобто, Олена Криворучкіна відзвітувала в НАЗК про придбання дорогої нерухомості в Києві із запізненням на місяць і десять днів.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Що завадило Олені Криворучкіній зробити це вчасно, невідомо, проте цей факт може спричинити за собою деякі наслідки.

Встановлений законом строк подання декларації про зміну майнового стану становить 10 днів, з моменту настання цих змін. Таким чином вона порушила статтю 52-4 закону щодо запобігання корупції, подавши декларацію пізніше встановленого терміну. А порушення цієї статті, з неповажної причини, тягне за собою накладення адміністративного штрафу, від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, стаття 172-6 Кодекс України Про адміністративні правопорушення.

Олена Криворучкіна потрапила до Верховної Ради обравшись по мажоритарному виборчому округу №32 у Кривому Розі. А до цього протягом 20 років працювала в Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Не раз ставала фігурантом скандалів. У вересні 2019 року потрапила в скандал через любовне листування в месенджері під час засідання Верховної Ради. А в листопаді того ж року стала учасником ще одного скандалу, що отримав назву «Криворіжгейт».

У цій історії група народних депутатів з "Слуги народу", включаючи Криворучкіну, проводила зустріч з керівництвом поліції міста та Дніпропетровської області. На цій зустрічі нардеп Корявченков-неформальний лідер криворізьких "слуг народу « - фактично прямим текстом запропонував поліцейським політичний» дах «за те, що вони будуть радитися з депутатами по ряду» делікатних" питань. Повідомляється в ЗМІ.

Згідно з декларацією за 2020 рік Олена Криворучкіна отримала загальний дохід у розмірі 618,4 тис. грн, з яких:

538,8 тис. грн – заробітна плата від Апарату ВРУ;

57 тис. грн – заробітна плата від Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана;

22 тис. грн-гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами від Державної екологічної академії післядипломної освіти та правління.

Заощадження народний депутат воліє зберігати в готівковій формі:

$ 96,5 тис;

€54,3 тис;

67тыс. грн.

А на банківських рахунках 57,7 тис. грн.

Крім новопридбаної нерухомості в Києві, Олена Криворучкіна володіє квартирою в Кривому Розі на 63 кв.м. за 42,4 тис. грн і квартирою у Вишгороді, Київської області, на 106,3 кв. м., поки як об'єктом незавершеного будівництва, тому вартість вона не вказала. Цей об'єкт вперше з'явився у неї в декларації за 2019 рік.

Їздить народний депутат на автомобілі Renault Logan 2012 року, без зазначення вартості.