Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, який увійшов до фінального списку кандидатів на посаду глави САП, викритий в недостовірному декларуванні, дружбі з криміналітетом і участю в гучних справах, що завершилися «договорняками». Про це повідомляє Телеграм-канал з посиланням на свої джерела в НАБУ.

«Ім'я його міцно пов'язане зі справою «бурштинових прокурорів», газовою і енергетичною справами екс-депутатів Онищенко і Мартиненко, а також місцевим криміналітетом. Чому Симків не відповів за розкрадання надр і чому на сьогодні він один з претендентів на посаду глави САП? ЗМІ, активісти (в тому числі і потерпілі від нападу невідомих - Ред.), журналісти-розслідувачі одноголосно стверджують: Симків небезпідставно підозрюється у службовій недбалості, перевищенні влади, хабарі, недекларування, «кришуванні» видобутку корисних копалин, розголошенні даних досудового слідства», - йдеться в публікації.

Крім того, прокурор не вважає за потрібне давати пояснення журналістам про невідповідність свого майнового стану.

«Непрацюючі дружина і свекруха обзавелися елітними житловими метрами, у самого прокурора з'явився, потім згорів при невідомих обставинах автомобіль BMW, але їздити на чомусь треба, тому - є AUDI. Не коментує антикорупційний прокурор і дружбу своєї дружини з родиною рівненського кримінального авторитета Андрія Федорчука», - підкреслюється в публікації.

При цьому в повідомленні наголошується: «В цілому, кар'єра і професійне зростання цього конкретного представника наглядового відомства лише відображає українські прокурорські реалії - в усіх гучних справах засвітився, але «пройшов між крапельками»».

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще