Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ганна Каднікова 5 місяців незаконно приховувала від офіційного опублікування своє рішення від 12 жовтня 2020 року у справі Національного Агентства протидії корупції( НАЗК), яке звинувачувало екс-нардепа і екс-заступника губернатора Дніпропетровської області Вадима Нестеренка в недостовірному декларуванні доходів і визнанні його корупціонером.

Як пише Антикор, НАЗК у 2019 році провів повну перевірку декларації Вадима Нестеренка за 2017 рік. Перевіркою встановлено, що Нестеренко надав недостовірні відомості про доходи на суму 769 000 грн. Це є ознакою злочину, передбаченого статтею 366-1 КК України.

З метою уникнути відповідальності Нестеренко оскаржив рішення НАЗК у Дніпропетровському окружному адміністративному суді (№справи 160/13075/19, суддя Ганна Каднікова), повідомляє Політека.

Рішення суддя прийняла ще 12 жовтня 2020 року, а внесла його до Держреєстру судових рішень тільки 2 березня 2021 року. При цьому суддя, яка, як з'ясувалося, відхилила позов НАЗК, повинна була внести його протягом 5 років, тобто ще 17 жовтня 2020 року. На даний час у НАЗК вирішується питання про відновлення розгляду справи.

Нагадаємо Вадим Нестренко є також фігурантом ще низки кримінальних справ – по вбивству 4 осіб по час рейдерського захоплення агропідприємства та легалізації (відмиванню) доходів в особливо великих розмірах.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зокрема, слідче управління обласної податкової міліції Дніпропетровської області відкрило кримінальне провадження №32020040040000020 на Олександру Вишневську - співмешканку екс-нардепа Вадима Нестеренка.

Правоохоронці почали розслідування, в ході якого можуть спливти факти, які відносяться ст.209 КК України «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі». Вишневській загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Суть справи полягає в тому, що Нестеренко, який з 2011 року обіймав високі посади, легалізовував гроші, здобуті незаконним шляхом, через надання фіктивних договорів поворотної фінансової допомоги двом жінкам – своїй співмешканці Олександрі Вишневській і рідній сестрі Оксані Лещенко на суму 9 000 000 дол.

Всі операції вже перебувають під контролем державної служби фінансового моніторингу України, яка за вказаними незаконними діями склала узагальнений матеріал, направлений до обласної податкової для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, Дочка загиблого фермера звинуватила екс-нардепа Нестеренка в рейдерському захопленні агрогосподарства " Дар» та загибелі людей. Під час захоплення за нез'ясованих обставин загинули відразу чотири людини - власник підприємства і три члени його сім'ї.