"Батьківщина" погодилася проголосувати за новий державний бюджет за умови отримання у своє управління Державну продовольчо-зернову корпорацію та кількох міністерських портфелів

Через розбіжності в "Слузі народу" і втрати монобільшості у Верховній Раді керівництво країни змушене домовлятися з іншими політичними силами для голосування за певними ініціативами. Зараз актуальною темою стало голосування за новий державний бюджет.

За даними УП, у Тимошенко було кілька зустрічей на Банковій, де вона намагалася стати корисною новій владі. На початку жовтня Тимошенко приходила на Банкову з довгим списком кандидатів на різні пости, але домовитися так і не змогла.

Лідерка "Батьківщини" не проти втретє стати прем'єр-міністром України. Як зізнаються деякі депутати "Слуги народу", до багатьох з них підходили депутати" Батьківщини "з" дружніми розмовами", що Тимошенко (на відміну від" посереднього "Олексія Гончарука)"дуже посилила б президента Зеленського".

За останніми даними, влада веде переговори з фракцією «Батьківщина» для отримання 19 голосів на підтримку проєкту. Натомість політична сила хоче отримати міністерські портфелі в Мінекології і в майбутньому Мінагро, а також управління Державною продовольчо-зерновою корпорацією.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як з'ясувалося, корпорацію вже почали передавати у власність політсили. Так, 6 жовтня 2020 року Міністерство економіки України призначило скандального управлінця Андрія Власенка в.о. заступника Голови Правління АТ «ДПЗКУ».

Відомо, що Власенко перебував у «Батьківщині» з 2015 року і за списком партії пройшов до Миколаївської обласної ради. У 2018 пішов на підвищення до Києва, очоливши ДП «Укрліктрави», звідки був звільнений 27 жовтня цього року з формулюванням «на підставі службового розслідування, інформації про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків».

На момент його звільнення підприємство заборгувало 12 мільйонів гривень. Після цього на ньому запустили позаплановий внутрішній аудит.

Призначення Власенка на посаду в. о. голови ДПЗКУ може бути пов'язане якраз з втратою «Слугами народу» монобільшості в Раді, адже у керівництва країни знову з'явилася причина шукати союзників в інших партіях, а «Батьківщина», судячи з усього, намагалася лобіювати призначення Власенка на посаду голови ДПЗКУ ще минулого року. Втім, тоді цю інформацію "злили", і все закінчилося скандалом.