Здавалося б, що у Верховній Раді України після позачергових виборів 21 липня 2019 року більше не буде таких персонажів як Володимир Парасюк чи Семен Семенченко. Людей, які використали статус героїв російсько-української війни, щоб потрапити до парламенту, і жодним чином не проявили себе як законотворці чи представники громад, які делегували їм представницькі повноваження в найвищому законодавчому органі країни. Однак і на цих виборах ми матимемо кандидатів, які представлятимуть себе, в першу чергу, як героїв боротьби з агресією РФ проти України.

Про це пише "Анценты".

Після розколу в ДУК «Правий сектор» і створення на одній з його частин Української добровольчої армії (УДА), велика кількість учасників цього доровольчого формування розпочала перехід до лав офіційних військових структур. Однак залишилися і ті, кому офіційний статус, як і армійська дисципліна та контроль виявилися не до смаку. Як сказав у своєму інтерв'ю один з найвідоміших добровольців «Правого сектору» - Володимир Регеша з позивним “Санта”: «Дуже часто те саме відбувається і з добробатами. Навіть із тими, які не отримують заробітної плати. Люди тікають від домашніх проблем. Їм не треба думати за те, що комуналка, діти, садочки, школи, дружина, ще щось… Він приїхав – він у добробаті, він героїчний, просто бери і з нього ікону малюй! Він не думає ні за що, що йому вдягнути, їсти, пити. Це вигідно всім».

Окрім того українські кримінальні новини сповнені повідомлень про те, що учасники добровольчих підрозділів вчиняють напади, грабежі, ьеруть участь в рейреських захопленнях. А інколи просто стають «розбійниками з великої дороги». Випадок звірячого вбивства активістки Катерини Гандзюк з використанням сірчаної кислоти в місті Херсон, виконавцями якого стали п’ятеро бійців УДА, взагалі шокував всю країну.

За словами того ж ветерана-добровольця з «Правого сектору» Володимира Регеші «АТОвцям дають одну-єдину роботу: охоронна фірма. Все! Ідіть охороняйте! Це, по-перше, зневага до всіх бійців, типу, ми вам даємо роботу, ніби всі вони – це два пальці лоба, крім як воювати, можуть комусь у диню дати. Що таке “охоронні фірми” зараз? Це рейдерство, захоплення і все таке».

Цим ж шляхом пішов і комбат 8-го батальйону УДА «Червень», який охоче погодився за посередництва одного з кримінальних авторитетів, виконувати замовлення керівників Херсонської області щодо встановлення контролю над єдиними морським заповідником в Європі і найбільшим в Україні – Чорноморським біосферним, який включає в себе 110 тисяч гектарів землі, Ягорлицьку і Тендрівську затоки, які славляться безмежними запасами риби, креветок і різноманітної червонокнижної фауни. На цій величезній території законодавство забороняє будь-яку господарську діяльність.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Бійців «Аратти» залучали як інструмент силового тиску при вирішенні конфлікту між різними браконьєрськими групами та для встановлення контролю над ними з боку губернатора Херсонської області Андрія Гордєєва, про що пише сайт «Багнет».

На березі Дніпровського лиману в с.Геройське за вказівкою губернатора комбат «Червень» та його бійці здійснили самовільне захоплення прибережної території, на котрій побудували споруди для переробки риби та креветок, виловлених, перш за все, в буферній зоні біосферного заповідника – Ягорлицькому лимані, де за законом промисловий вилов категорично заборонений, зате приносить казкові прибутки, долю з яких отримує комбат «Червень». Бійці «Аратти» брали участь у конфлікті з власником мідійно-устричного заводу, який розташований в південно-східній чатсині Кінбурнської коси на березі Ягорлицької затоки, з метою змусити останнього платити частку Гергерту або припинити конкуренцію з тими, хто вже погодився платити.

Окремої уваги заслуговують рейдерські захоплення сільськогосподарських підприємств і фермерів, які знаходяться в Херсонській області. Сьогодні поліцією розслідується як мінімум 6 таких кримінальних проваджень.

Також добровольці, якими керує комбат «Червень» брали участь в рейдерському захопленні пансіонату «Петрівець», який знаходиться на березі Чорного моря в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області. Про його захоплення детально написав сайт «Верховенство права»

Існує тверда впевненість в тому, що перелічені випадки рейдерства та участі в них кандидата в народні депутати по мажоритарному округу №126 та «легендарного» комбата «Червня» далеко не обмежуються переліченими. На превеликий жаль, не всі постраждалі знаходять в собі мужність розповісти про напади та тиск на їх бізнес через банальний страх перед людьми зі зброєю, які жодним чином не контролюються державою. І сьогодні надзвичайно важливо, щоб людина, яка керує такими людьми, в жодному випадку не отримала статус недоторканого через здобуття мандату народного депутата України.